Slovensko podjetje Leksi je razvilo istoimensko mobilno aplikacijo, ki študentom predstavlja glavno stičišče njim pomembnih informacij

Slovensko podjetje Leksi je razvilo istoimensko mobilno aplikacijo, ki študentom predstavlja glavno stičišče njim pomembnih informacij. Povezuje koledar, elektronsko pošto, prijavo na izpite, kolokvije, rezultate, gradivo, novice in vse ostalo kar študentje potrebujejo.

Ekipo Leskija sestavlja devet sedanjih in bivših študentov univerz v Ljubljani in Mariboru. Ker so vsi študirali na različnih fakultetah, so začeli primerjati informacijske storitve fakultet in ugotovili so, da so vsi sistemi zelo dobro narejeni, vendar so informacije, ki jih študent potrebuje, razpršene po različnih spletnih straneh. Zato so se odločili, da tudi oni naredijo nekaj za študente in prispevajo k digitalizaciji univerz.

Zdaj njihovo aplikacijo uporabljajo več tisoč študentov Univerze v Ljubljani, Univerze na Primorskem in Univerze v Mariboru.

Varnost in zasebnost sta vgrajeni v Leksi že od začetka same aplikacije. To so dosegli tako, da so osebni podatki iz univerze, kot so uporabniško ime in geslo, podatki o izpitih, elektronska pošta, itd., shranjeni samo na uporabnikovih telefonih. Omogočili so, da imajo študentje popoln nadzor nad svojimi podatki. Pomembnost uporabnikovih podatkov je na prvem mestu, zato so naredili vse, da jih popolnoma zavarujejo. Podatki univerze niso dosegljivi kateri koli drugi aplikaciji, ki jo ima uporabnik na telefonu, in ti prav tako niso nikoli shranjeni na strežnikih njihove aplikacije ali kjer koli drugje.

Vir: delo.si