Sodelavka 2TM je odgovarjala na novinarska vprašanja o Sloveniji

V Sankt Peterburgu se je zaključil Izobraževalni forum. Odvijal se je 17. in 18. novembra na prireditvenem prostoru «Lenexpo», v Paviljonu 7. Prireditev je potekala skupaj s Kulturnim forumom in zbralo se je veliko število znanih gostov. Peterburški izobraževalni forum je odprl namestnica pooblaščenca predsednika Ruske federacije Severozahodnega zveznega okrožja Liubov Sovershaeva in namestnica predsednika vlade Ruske federacije Olga Golodets.

Forum sta spremljali dve državni televizijski postaji Ren TV in Peti kanal.
Marina Kosheleva, zaposlena v 2TM, je odgovarjala na vprašanja novinarjev, ki so se na Forumu še posebno zanimali za stojnico Slovenije.

V okviru foruma so se obiskovalci ne le poučili o univerzah v Sankt Peterburgu in mednarodnih programih, temveč so se srečali tudi s tistimi, ki so že dosegli uspeh na različnih področjih. Med njimi je bil tudi – častni mojster ruskega športa, olimpijski prvak, umetnostni drsalec Alexei Yagudin.

Forum je potekal že petnajstič, skupno število obiskovalcev pa je po statističnih podatkih preseglo milijon dvesto tisoč ljudi. Ciljno občinstvo so mladi, ki se zanimajo za izobraževanje.