Sprejem za tuje študente na Univerzi v Ljubljani

V ponedeljek, 30. septembra 2019, ob 10.00 uri bodo organizirali sprejem za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani. Predstavili jim bodo uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani in bivanjem v Ljubljani in Sloveniji. Bruci se bodo tudi srečali z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani.

V prvem delu sprejema se bodo seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organizirajo na Univerzi v Ljubljani.

V nadaljevanju bodo bruci prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom plus, v sklopu katerega bodo v času študija lahko pridobili jezikovne in druge spretnosti, strokovna znanja z izbranih študijskih področij ter se seznanili s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji. Preizkusili se bodo lahko tudi v znanju slovenščine.

Vir: uni-lj.si