Srečanje vodstva UM s člani Kluba 7

Vodstvo Univerze v Mariboru se je danes srečalo na delovnem sestanku s člani Kluba 7, ki ga sestavljajo poslanke in poslanci Državnega zbora Republike Slovenije 7. volilne enote (Maribor z okolico).

Na srečanju so govorili o strategiji vključevanja Univerze v Mariboru v izvajanje kohezijske politike znotraj kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Prav tako je bil s strani Univerze v Mariboru predstavljen predlog Inovativnih odprtih tehnologij (IOT), pri kateri želi univerza z ustanovitvijo tehnološkega-inovativnega središča NNOVUM v mestu Maribor ter mreže njegovih kolokacij po krajih Vzhodne kohezijske regije nasloviti odsotnost javnih raziskovalnih zavodov v regiji ter preko gojenja aplikativnih raziskav v partnerstvu s tu prisotnimi podjetji zmanjšati njen razvojni zaostanek.

Predstavili so načrte Univerze v Mariboru na raziskovalnem področju in s težavami pri uresničevanju le teh. Člani Kluba 7 pa so podprli INNOVUM, prav tako pa vabijo Univerzo v Mariboru k tvornemu sodelovanju pri razvijanju področne zakonodaje.

Vir: um.si