Štirideset let Poslovne informatike na Ekonomski fakulteti

V torek, 27. novembra 2018, so na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani tekom tradicionalnega Dne poslovne informatike obeležili 40 let uvedbe istoimenskega študijskega programa.

Dogodka se je udeležilo veliko nekdanjih in sedanjih študentov programa ter gostov iz podjetij in univerze, med njimi tudi predsednik Upravnega odbora Univerze v Ljubljani prof. dr. Borut Božič. Osrednja tema dogodka z okroglo mizo, ki je potekal 27. novembra 2018, je bila razprava o ključnih izzivih in priložnostih, ki jih prinaša informacijska tehnologija.

Dogodek se je zaključil z okroglo mizo, ki jo je vodil prof. dr. Aleš Groznik. Nekdanji študenti Tomaž Štolfa (soustanovitelj podjetja Layer), Tjaž Jelovčan (Microsoft), Ana Petrovska (Lek), Miha Valentinčič (Petrol), mag. Venčeslav Perko (ELES), mag. Teja Batagelj (Gen-I) ter nekdanja profesorja EF prof. dr. Andrej Kovačič in prof. dr. Janez Grad, zaslužna za ustanovitev in razvoj poslovne informatike, so predstavili svoje poglede na izzive, povezane z informacijsko tehnologijo, ter opisali Poslovno informatiko nekoč in danes.

Okrog 120 študentov se vsako leto vpiše v program, med njimi je 30 do 40 tujih.

Vir: efnet.si