Stojnica 2TM je pritegnila zanimanje šolarjev na “Izobraževalnih obzorjih”

Ta izobraževalni sejem je za obiskovalce že enaindvajsetič odprl svoja vrata. Dogodek, katerega cilj je karierno svetovanje dijakom, poteka dvakrat letno, na dan pa ga obišče približno 4000 ljudi. Jesenski sejem “Obzorja izobraževanja” je potekal 19. oktobra, v kongresni dvorani “Vasilievsky”, v Sankt Peterburgu.

Barvita stojnica 2TM in naše informativno gradivo o izobraževanju v Sloveniji sta pritegnila pozornost tako šolajoče se mladine kot predstavnikov izobraževalnih ustanov. Študente so najbolj zanimali IT-programi in tehnična  stroka oz. področje inženirstva, sledilo pa je povpraševanje po humanističnih programih in jezikoslovju.

Dijaki in njihovi starši so zaposlene 2TM spraševali, zakaj je treba izbrati eno ali drugo izobraževalno ustanovo, kakšne so značilnosti izobraževanja v Sloveniji, ali imajo študentje kakšne ugodnosti, zanimalo pa jih je tudi, na katere programe se je mogoče vpisati brez sprejemnega izpita.

Predstavniki številnih šol so povabili 2TM, da na njihovih šolah predstavimo “Študiraj v Sloveniji”. To nas je zelo presenetilo in razveselilo.

Ključni namen sejma “Izobraževalni horizonti” je nudenje pomoči srednješolcem pri izbiri njihovega prihodnjega poklica. Med udeleženci so bili predstavniki izobraževalnih ustanov v Rusiji in izobraževalnih agencij ter delodajalci, ki zagotavljajo delovna mesta za bodoči kader. Obiskovalci so se lahko udeležili testiranja poklicne usmeritve in znanja jezikov ter o tem prejeli ustrezna potrdila.