Stojnica podjetja 2TM vzbudila zanimanje med mladimi

Ste bili kdaj na VDNKh? Ste kdaj občutili moč razstavnega kompleksa, ki se razteza na več kot 300 hektarih? Vsak paviljon na prizorišču je struktura, ki lahko sprejme množico v velikosti prebivastva srednje velikega ruskega mesta.

V enem izmed zgradb razstavišča je pretekli konec tedna potekal eden največjih dogodkov v Rusiji, ki so namenjeni šolarjem in dijakom. Moskovski dan poklicne orientacije in kariere se je odvil v Paviljonu št. 57, ki se razteza na kar 28 000 kvadratnih metrih, obiskalo pa ga je na tisoče obiskovalcev.

Photo: © 2TM d.o.o.

Stojnica podjetja 2TM se je nahajala v 1. nadstropju objekta in sicer v predelu, namenjenem izobraževanju v tujini. Rdečo nit svetovanja je predstavljala predstavitev postopka oddaje prijave na slovenske izobraževalne ustanove, saj se je prvi prijavni rok že pričel v začetku februarja, zaključil pa se bo konec meseca marca. Strokovnjaki iz podjetja so obiskovalcem predstavljali pomembnost oddaje prijave v prvem prijavnem roku, predstavili pa so tudi posebnosti študija v Sloveniji. Podjetje 2TM sicer ni bilo edino, ki je predstavljalo študij v tujini, vendar pa vsekakor eno od maloštevilnih. Posledično je stojnica podjetja 2TM vzbudila veliko zanimanja.

Photo: © 2TM d.o.o.

Če opišemo obiskovalce dogodka v treh besedah: »močna mlada generacija«. Zelo razveseljivo je dejstvo, da so se Dneva policne orientacije povečinoma udeležili dijaki, ki resno razmišljajo o pridobitvi evropske diplome. To so tisti mladi, ki se ne bojijo biti drzni, ki so svojo prihodnost vzeli v lastne roke in so sposobni zastavljati tehtna vprašanja.

Photo: © 2TM d.o.o.

V začetku dneva je vodja peterburškega predstavništva podjetja 2TM Ksenia Balashova izvedla predavanje z naslovom »Študiraj v Sloveniji«. Čeprav se je sejem šele dobro začel, je bila predavalnica povsem polna.

Predstavniki podjetja so na sejmu podelili na stotine brošur z informacijami o študiju v Sloveniji, poleg tega pa so obiskovalce obdarili tudi s stenskimi planerji podjetja 2TM. Seveda pa so odgovarjali na vsa njihova vprašanja o Sloveniji in pomenu evropske izorazbe.

© 2TM d.o.o.