Студент Нејц Зајц од универзитетот во Љубљана победи на 34-от Национален конкурс по логика

Во ноември 2019 година завршува 34-от Национален конкурс по логика помеѓу студентите. Организатори на натпреварувањето се Сојузот на техничка култура на Република Словенија. На конкурсот учествуваа 79 студенти. Беа врачени четиринаесет сребрени и седум златни медали.

На конкурсот победи студентот Нејц Зајц од универзитетот во Љубљана. Покрај него, со златни медали исто така беа наградени Клара Дрофеник, Томаж Жигон, Рок Крумпак, Вероника Цвелбар, Ајда Франкович и Јака Штрозак.

Извор: student.si