Študenti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani se praktično usposabljajo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in zavodih turistične industrije

V torek, 13. marca 2018, je potekala izobraževalna ekskurzija na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) v okviru predmeta Tourism policy, pod vodstvom doc. Kira Kuščerja. Predavala je državna sekretarka ga. Eva Štravs Podlogar. Predstavila je vlogo države pri razvoju turizma, delovanje javnih institucij in načrte za prihodnost. Podrobno je predstavila tudi trenutno Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021, katere predlog je bil izveden s strani Ekonomske fakultete in Horwath HTL, v sodelovanju z vsemi deležniki slovenskega turizma.

V sredo, 14. marca 2018, je v okviru predmeta Trajnostni turizem, pod vodstvom doc. Kira Kuščerja, potekala izobraževalna ekskurzija v Bohinj Park Hotel. Anže Čokl, direktor hotela, je predstavil trajnostne rešitve v hotelu in novo nastajajoče trajnostno naravnano smučišče 2864 pa tudi izzive, s katerimi se soočajo. Velik poudarek je bil tudi na prihodnjih projektih in trajnostnem razvoju destinacije Bohinj.

Viri: efnet.siefnet.si