Študenti PI uspešni na evropskem natečaju YEARS

Pred meseci smo poročali o obisku gospe Francesce Podda iz Evropskega sveta za prometno varnost (ETSC), ki je predstavila razpis projekta YEARS 2016. Na razpis sta se prijavili dve skupini študentov študijskega programa magistrske stopnje Prometno inženirstvo, Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo (FGPA) na Univerzi v Mariboru (Boštjan Celan in Anže Jerebinšek ter Nadja Štumberger in Vivien Lorenčič, pod mentorstvom prof.dr. Matjaža Šramla). Točkovanje izbranih projektov je pokazalo, da sta bili obe ekipi s FGPA uspešni in posledično tudi izbrani za omenjeno tekmovanje.

Tako sta se obe ekipi študentov v mesecu oktobru 2016 udeležili evropskega natečaja »YEARS 2016« v Bruslju. Natečaj je potekal na temo izboljšanja prometne varnosti z nizkocenovnimi rešitvami. Na tekmovanje se je uvrstilo 11 ekip iz Evrope (Italije, Slovenije, Litve, Francije, Poljske, Nemčije).

Po uspešni udeležbi na tekmovanju imata sedaj obe skupini študentov približno leto dni časa, da svoje podane rešitve za izbrane primere v največjem možnem obsegu tudi udejanjijo, ob predpostavki, da vsa potrebna sredstva in projektno dokumentacijo poiščejo ter zberejo sami. Obe skupini študentov sta že zelo aktivni in uspešni.

Boštjan Celan in Anže Jerebinšek sta bila opažena tudi s strani bistriškega (tedenskega) časnika Panorama, kjer so njuno delo na omenjenem projektu povzeli s kratkim prispevkom.

Vir: fg.um.si