Študenti UL ALUO ponovno prejeli prestižni nagradi v New Yorku

Študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) so bili tudi letos nagrajeni na enem največjih svetovnih oblikovalskih natečajev New Talent Annual priznane ameriške založbe Graphis, tokrat za dva projekta »Pop-up knjiga«, ki so ju zasnovali ob lanski 100. obletnici ruske avantgarde.

Na lanskem natečaju New Talent Annual 2017 so študenti UL ALUO prejeli nagrado za projekt Ustvarimo Shakespeara. Letos pa sta se med zmagovalce v kategoriji Book design uvrstili dve skupini študentov 2. stopnje različnih smeri, ki sta pri izbirnem predmetu Grafično oblikovanje pod mentorstvom prof. Eduarda Čehovina ustvarjali projekt »Pop-up knjiga«. Podprla sta ga tudi izdelovalec maket Vasja Stojanovski in fotograf Damjan Kocijančič.

Za svoje delo je ena skupina študentov prejela srebrno nagrado (Silver award), druga pa nagrado za posebne zasluge (Merit award).

Oba nagrajena projekta bosta objavljena tudi v knjigi Graphis New Talent Annual 2018. Dosežek je toliko pomembnejši, ker sta med nagrajenimi 49 svetovnimi šolami samo še dve drugi evropski, in sicer Miami AD School Europe iz Nemčije ter Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology z Norveške.

Prejemnice nagrade Silver Award:

  1. Anna Rosa Tomšič Jacobs – smer Slikarstvo
  2. Petra Kostevc – smer Industrijsko oblikovanje
  3. Metka Kladnik – smer Ilustracija
  4. Sara Arko Strojan – smer Ilustracija
  5. Prejemniki nagrade Merit Award:
  6. Erik Emeršič – smer Fotografija
  7. Jure Grom – smer Fotografija
  8. Anže Grabeljšek – smer Fotografija
  9. Daria Kisenko – smer Fotografija

Vir: uni-lj.si