Študenti Univerze v Mariboru so študijsko leto že petnajstič otvorili na »prvem roku«

V torek, 9. oktobra 2018, so študenti na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok skupaj otvorili novo študijsko leto. Organizator dogodka – Študentski svet Univerze v Mariboru – je poskrbel za to, da so se študenti že petnajsto leto zapored sprostili pred začetkom študijskega leta in pridobili novo energijo ter zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

Študente in študentke so na odru pozdravili priljubljena pevka Nika Zorjan in skupine Tabu, Elvis Jackson ter Farty Animals.

Dogodek Gremo na prvi rok 2018 je bil tudi letos, že šesto leto zapored, obarvan humanitarno. Z obiskom prireditve Gremo na prvi rok so tako študenti mariborske univerze sodelovali v dobrodelni akciji »Študenti za študente«. Enkratna denarna pomoč bo namenjena socialno šibkejšim študentom Univerze v Mariboru, ki kljub oteženemu socialnemu položaju uspešno opravljajo svoje študijske obveznosti. Razpis za pridobitev zbranih sredstev bo odprt do 24. oktobra, pogoji razpisa pa so objavljeni na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Vir: um.si