Студентите од магистерската програма на факултетот DOBA слушаа онлајн предавање на американскиот консултант Џорџ Дерисо

Во мај 2019 година на студентите од магистерската програма на Факултетот DOBA им одржа онлајн предавање Џорџ Дерисо (универзитет Боулдер, држава Колорадо, Соединети Американски Држави) – познат американски професор за основи на бизнисот, водечки специјалист, кој што има големо искуство во соработка со различни компании како директор, претприемач и консултант.

Предавањето под наслов „Подготовка за несигурна иднина“ („Preparing for an uncertain future“) беше посветено на тенденциите на иднината и се одржа во рамките на предметот „Бизнис прогнозирање и стратегија за одржлив развој“ за студентите од програмата MIP – „Меѓународен бизнис“.

Извор: fakulteta.doba.si