Študentje in zaposlene na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto vabljeni k sodelovanju na seminarju o standardu industrijske mreže EtherCAT

Študentje in zaposlene na Fakulteti za industrijski inženiring Novo mesto so vabljeni k sodelovanju na seminarju o standardu industrijske mreže EtherCAT, ki bo 18. septembra 2019 v Kongresnem centru Mons v Ljubljani.

EtherCAT je najhitrejša industrijska rešitev Ethernet, ki zagotavlja visoko zmogljivost, fleksibilnost in stroškovno učinkovitost.

Seminar bo v angleščini vodil Martin Rostan, izvršni direktor ETG, ki ni le strokovnjak EtherCAT, ampak tudi izjemen govornik.

Udeležba na seminarju je brezplačna. Obvezna registracija je odprta do 17. septembra 2019.

EtherCAT je standard industrijskega omrežja, ki spada v družino Industrial Ethernet in tehnologij, ki se uporabljajo za distribucijo v realnem času. EtherCAT je razvilo nemško podjetje Beckhoff. Cilj protokola je bil uporabiti tehnologijo Ethernet za avtomatizacijo aplikacij, ki zahtevajo pogoste časovne posodobitve (imenovane tudi časovni cikli) z nizkim tresenjem povezave (za sinhronizacijo) in nizkimi stroški strojne opreme. Podatkovni programi EtherCAT se prenesejo v standardni Ethernet okvir.

Več o tem Prijavnica

Vir: fini-unm.si