Študentje Kranja so uspešno izvedli projekt Erasmus+ Kulturna harmonija naših razlik

Ob koncu septembra je ekipa mladih iz Kluba študentov Kranj izvedla projekt Erasmus+ z naslovom C.H.O.R.D. – Cultural Harmony of our Differences (kulturna harmonija naših razlik). Projekt je v celoti financirala Evropska unija in je bil glasbeno obarvan. Kranjska ekipa je gostila mlade iz štirih držav, in sicer iz Latvije, Poljske, Španije in Italije.

Študentje so spoznavali drug drugega, si izmenjali znanje nacionalnih plesov in pesmi, preizkušali tradicionalne jedi. Na ta način so se hkrati učili o drugih kulturah in se bolj poglobili v svojo lastno. Imeli so tudi delavnico gledališke in glasbene improvizacije.

Obiskali so župana Boštjana Trillerja, s katerim so se pogovorili o družbenem udejstvovanju in položaju mladih drugod po svetu. Predstavili so se zavodu Korak, sodelovali v študentski oddaji Radia Kranj in si ogledali Rove pod starim Kranjem. Imeli so delavnico izdelovanja cajonov oziroma kahonov, na katere so se učili tudi igrati. Projekt so zaključili z dogodkom, kjer so se občinstvu poleg nacionalnih plesov in pesmi predstavili tudi z avtorsko pesmijo, v kateri so uporabili kar osem različnih jezikov.

Gostujoči mladi so bili nad Kranjem navdušeni. Domačinom so dali vedeti, da so lahko ponosni na svojo lepo domovino in precej jih je izrazilo željo, da bi se v Slovenijo še vrnili. Tako zaradi njene lepote kot tudi zaradi prijateljskih vezi, ki so se stkale v preteklem tednu.

Vir: gorenjskiglas.si