Študentje Višje šole Velenje so se udeležili strokovne ekskurzije v Ljubljano

Študentje 1. GIT so se 30. 1. 2019 udeležili strokovne ekskurzije v Ljubljano, organizirane v sklopu predmeta Ekonomika turizma in v povezavi s predmetom Turistična geografija in kulturna dediščina.

Udeležili so se interaktivno zasnovane miselne pustolovščine v tematsko opremljenih sobah pobega, ki predstavljajo enega najhitreje rastočih globalnih trendov v turizmu. Ob reševanju zapletenih ugank so se zabavali in urili v timskem reševanju problemov.

Sledil je obisk sejma Alpe-Adria, na katerem se je predstavljalo preko 300 ponudnikov iz 15 držav. Študenti so si v sklopu sejma ogledali tudi predloge turističnih produktov 40 tekmovalnih ekip v sklopu festivala Več znanja za več turizma.

Študenti 1. letnika Višje strokovne šole Velenje, programa Gostinstvo in turizem osvojili zlato priznanje z nagrado. Turistična zveza Slovenije je v letošnjem študijskem letu razpisala 16. Mednarodno turistično tržnico Več znanja za več turizma. V okviru razpisane teme so študenti predstavili turistični spominek Nežin rukzak z Gore Oljke.

Gre za majhen nahrbtnik, izdelan iz konoplje, vanj pa so nadevali jajčni namaz, vložena prepeličja jajčka, mini žemljice in vrečko čaja. Rukzak predstavlja nepogrešljivi del opreme za pohodnike, planince, saj je v njem malica, ki na poti v gore ali domov pride še kako prav.

Študenti so se na predstavitvi izredno izkazali, saj so s svojim prepričljivim nastopom in izrednim poznavanjem tematike uspešno privabljali obiskovalce sejma in jim predstavljali Nežin rukzak. Pri tem so naleteli na veliko zanimanje.

Ekipo so sestavljali: Monika Melanšek, Damjana Sladič, Jure Mihelak, Jan Napotnik in Gal Zabukovnik.

Mentorici pri projektu: Antonija Jakop in Martina Omladič.

Viri: vss.scv.si, vss.scv.si