Студентка од економскиот факултет при универзитетот во Љубљана стана светски шампион во модерна помеѓу јуниорите

На светскиот шампионат по модерна, којшто се одржа од 01-ви до 04-ти декември 2019 година во Рава Мазовицка (Полска), студентката од економскиот факултет при универзитетот во Љубљана се стекна со голем успех.

Сара Брачун Духовник, од Школата за танци Kazina, ја освои титулата светски шампион по модерна помеѓу јуниорите (категорија The corporate ladder, кореограф – Митја Поповски).

Извор: efnet.si