Študentski natečaj HACK

V mesecu septembru bo podjetje Result skupaj s partnerji iz gospodarstva organiziralo prvi večdnevni Jesenski HACK za študente, ki se bo odvijal v idilični okolici Savinjske doline.

Namen 10-dnevnega dogodka je študentom računalništva, informatike, elektrotehnike in sorodnih smeri ponuditi priložnost za reševanje konkretnih izzivov iz gospodarstva in delo z najmodernejšimi tehnologijami, s čimer pridobijo neprecenljive izkušnje iz realnega sektorja, obenem pa bodo sodelujoči partnerji tako lažje prepoznali kakovost potencialnih prihodnjih sodelavcev. Študentom bodo pri reševanju naloge v pomoč tudi mentorji – strokovnjaki iz podjetja Result ter različna programska in strojna oprema in najnovejša tehnologija.

Nalogo oziroma izziv je pripravil generalni partner podjetje BSH Hišni aparati d.o.o., eden vodilnih proizvajalcev malih gospodinjskih aparatov v Evropi, in sicer je njihova ideja, da z uporabo obogatene resničnosti v proizvodnji proces vpeljejo dodatno kontrolo kvalitete produkta že med samim sestavljanjem.

Končna rešitev bi tako s pomočjo računalniškega vida, prepoznave objektov in obogatene resničnosti pomagala zaposlenim delavcem pravilno in kvalitetno sestaviti komponente končnega izdelka. Prek analiz že vseh zbranih podatkov in podatkov, ki bi jih nudil samodejni korak v procesu, bi tako lahko identificirali točke, kjer se pojavlja največ napak in eventualno operaterju poenostavili proces dela.

Projekt je odlično izhodišče za inovativne študente z odličnimi idejami in kritičnim razmišljanjem, da se preizkusijo v praksi in se hkrati predstavijo potencialnim delodajalcem.

Organizator bo poskrbel tudi za zabavni program, ter seveda prenočišče in prehrano za izbrane udeležence.

Prijave bodo potekale preko spletne strani do vključno 25. avgusta oz. do zapolnitve mest.

Za več informacij:

Matej Korbar, vodja projekta E: matej.korbar@result.si

Karmen Jakob Logar, PR&marketing E: karmen.jakob@result.si

Vir: feri.um.si