Светски ден на архитектурата

Секој прв понеделник од октомври е посветен на архитектурата. Празникот во 2005 година го прогласи Меѓународното здружение на архитекти.

Photo: Unsplash/Frans Ruiter

Архитектура можете да студирате и во Република Словенија. Контактирајте не и дознајте повеќе за можностите за бесплатни студии во Република Словенија.