Светски ден на физиотерапија

Денес е Светски ден на физиотерапија. Се одбележува во единство и солидарност со оваа професија. Физиотерапијата може да им помогне на луѓето со хронична болка да го преземат контролата врз нивното здравје и да го подобрат нивниот квалитет на живот.

Photo: Unsplash/Marion Michele

Можете исто така да учите физиотерапија во Словенија. Контактирајте нè за повеќе информации!