Светски ден на медицинската физика

Денес е светскиот ден на медицинската физика. По тој повод Факултетот за математика и физика при Универзитетот во Љубљана приредува посебна програма:

  1. Јошт Стергар: Хиперспектрално снимање во претклиничките студии.
  2. Дамјан Валентинуци, доктор Мартина Вранкар: Радиокативни анализи FDG,PET/CT кај болните од рак на бели дробови лекувани со имунотерапија.
  3. Глорија Марти Андрес, доктор Петра Томше: Анализа на FDG, PET/CT на снимките на мозок (соработка на центрите во Памплона и Љубљана).
  4. Доктор Лука Лежаиќ: Воведување на нови радиофармацефтски во киничката практика.

Се гледаме во четврток на 07-ми ноември 2019 година во 15:00 часот во F1 на FMF, Јадранска улица 19, Љубљана!

Извор: medfiz.si