Светски ден на просветниот работник

Денес просветните работници, кои што секоја година ги има се повеќе, го одбележуваат светскиот ден на просветните работници. Овој ден за празник го прогласи УНЕСЦО на Меѓународната конференција за образование во Женева во 1993 година.

Photo: Unsplash/Dan Dimmock

За да бидете просветен работник, запишете се на студии по педагогија. Контактирајте не на следната електронска адреса: education@2tm.si и дознајте повеќе за можностите за бесплатни студии во Република Словенија.