Svoboda danes: vprašanje ali odgovor?

Predavatelji

Primož Šterbenc
dr. Tonči Kuzmanić
dr. Vlasta Jalušič
dr. Ernest Ženko
dr. Rok Svetlič
dr. Andraž Teršek
dr. Sandra Bašić Hrvatin
dr. Igor Bijuklić
mag. Andrej Marković
mag. Primož Turk

Koper, 26.–28. avgust 2016
Pokrajinski muzej Koper ǀ Kidričeva 19

Udeležba je brezplačna. Rok za prijavo je 15. avgust 2016.

Prijava: docs.google.com

 

O poletni šoli

Poletna šola študijskega programa Politologija: študij politike, etike in družbe je tridnevno druženje predavateljic in predavateljev, raziskovalk in raziskovalcev, študentk in študentov ter zainteresirane javnosti. Osnovna tema poletne šole bo problematika svobode danes, kar pomeni v pogojih depresije in vojn ter drugih, sila zahtevnih nalog in problemov, ki jih pred nas postavlja naš čas oziroma tisto, kar so generacije pred nami prepustile nam v – vse prej kot slavno – dediščino.
V okviru poletne šole bodo potekali predavanja, razprave in okrogle mize. Poleg tega bo poudarek na medsebojnem druženju udeležencev, na skupnem razpravljanju in mišljenju.

Z ozirom na konkretni čas in prostor ter dogajanja v njem pa bomo v okviru poletne šole organizirali tudi posebno okroglo mizo, ki bo posvečena konkretnim dogodkom v Luki Koper ter množičnim protestnim gibanjem Koprčank in Koprčanov. Seveda vse to v kontekstu vprašanj in problematik svobode, in sicer kot se ta razpira tukaj živečim generacijam.
Poletna šola bo potekala v prostorih Pokrajinskega muzeja Koper. Podrobnejše informacije o temah predavanj in okroglih miz bodo objavljene naknadno na FB-profilu Politologija: študij politike, etike in družbe. Vse prijavljene pa bomo o tem obvestili tudi po e-pošti.

Udeležba na poletni šoli je brezplačna, število prijav pa je omejeno na 30 udeležencev/udeleženk. V primeru prevelikega števila prijav imajo prednost študenti in študentke zaključnih letnikov dodiplomskega študija.

 

Vir: fm-kp.si