Teden Univerze v Ljubljani 2018

Bliža se 99-letnica Univerze v Ljubljani. Obeležili jo bodo s Tednom Univerze, ki bo letos potekal od 3. do 13. decembra 2018.

Svečani teden bodo začeli s predstavitvijo najodmevnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani (UL) v iztekajočem se letu in podelitvijo priznanj strokovnim sodelavcem UL.

V torek, 4. decembra 2018, bo potekala slavnostna seja Senata UL, ki predstavlja osrednji dogodek Tedna Univerze. Udeležili se jo bodo tudi vidni predstavniki slovenskih kulturnih, izobraževalnih, znanstvenih institucij, predstavniki gospodarstva, vlade, parlamenta, tuji rektorji ipd. Na slavnostni seji bodo podelili nazive častni doktor in častni senator, zlate pakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem.

V sredo, 5. decembra 2018, bodo podelili univerzitetne Prešernove nagrade študentom in svečane listine za najboljše študijske dosežke.

Teden Univerze bodo v četrtek, 6. decembra 2018, sklenili s podelitvijo nazivov zaslužni profesor UL in priznanj študentom za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Hkrati z osrednjim programom Tedna Univerze bodo potekali tudi dogodki v organizaciji članic UL. Seznam dogodkov na rektoratu in članicah si lahko ogledate tukaj.

Vir: uni-lj.si