Tekmovanje za najboljši video študentov v okviru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah

ACFE (Svetovno Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar) je pred 19 leti prvič organiziral Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah, da bi se proaktivno boril proti prevaram in pomagal zaščititi podjetja in gospodarstvo pred tem naraščajočim problemom.

V letu 2019 bo Teden v Sloveniji tokrat slovesno obeležen s častnim sponzorstvom predsednika države, g. Boruta Pahorja. EF UL je bila ena izmed pobudnic za sodelovanje Slovenije na Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah, ki bo potekal od 18. do 22. novembra 2019.

Posebno pozornost bodo namenili študentom, ko bodo v sodelovanju z njimi že v začetku Tedna, 18. novembra 2019, med 17.00 in 19.30 uro v Lila dvorani, namenili dogodek na temo »Sledi denarju« (»Follow the money«). Študentje pa lahko sodelujejo tudi na tekmovanju za najboljši video na temo korupcije (glej spodaj) in pri izpolnjevanju ankete o prevarah in korupciji v slovenski družbi.

Študentje lahko sodelujejo v skupinah ali pa se prijavijo posamično. Velikost skupine je omejena na največ 5 oseb.  Dolžina videa naj ne presega 2 minut. Rok za oddajo prijavljenih videov je 4. november ob 17. uri.

Neodvisna profesionalna žirija, sestavljena iz univerzitetnih profesorjev, medijskih predstavnikov in partnerjev, bo izbrala 3 najboljše videe, ki bodo predstavljeni na Osrednji konferenci, kjer se bo tudi glasovalo in izbralo zmagovalca. Zmagovalec bo imel pripravništvo in možnost zaposlitve v podjetju Deloitte.

Za več informacij: Sandra Damijan (sandra.damijan@ef.uni-lj.si), Nejc Jarm (jarm.nejc@gmail.com)

Vir: efnet.si