Тимот на Superior Engineering ги поканува студентите по економија на заедничка работа за создавање на тркачи електричен автомобил за Formula Student

Тимот на Superior Engineering ги поканува сите перспективни економисти да им се придружат во сезоната 2019/2020 со цел да создадат нов тип на електричен автомобил кој што би земал учество во летните трки Formula Student по цела Европа.

Со оглед на тоа што тимот е поддржан од многу спонзори, на раководството како во Република Словенија така и во целиот свет му е потребна помош за контакти со спонзорите, управувањето со финансиите, организација на тимот и така натаму. Покрај тоа, студентите заедно со тимот на Superior Engineering ќе создадат бизнис извештај за финансирањето, производството, промоцијата и продажбата на конечниот производ. Потоа за време на трките кои што ќе ги посетат летото 2020 година, овој извештај ќе биде претставен на судиите од водечките компании од автомобилската индустрија.  

Пријавите треба да се достават не подоцна од петок, 18-ти октомври 2019 година на следната електронска адреса: info@superior-engineering.si. Во пријавата неопходно е да се наведе искуството во областа на економијата и причината за соработка со тимот на Superior Engineering.

Извор: efnet.si