Tudi ženske so dobre enologije in vinogradnice

Vanesa Klinec, študentka enologije iz Goriških brd, je na mednarodnem tekmovanju mladih vinskih strokovnjakov morala priznati premoč zgolj kolegu iz Francije.

Vanesa, sicer študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, je sodelovala na mednarodnem tekmovanju mladih vinskih strokovnjakov Paris Agricultural Show. S tekmovanja se je vrnila s srebrno medaljo.

V prvem krogu se je pomerila s štiriindvajsetimi študenti iz dvanajstih evropskih držav. Tekmovalci so med drugim morali pripraviti marketinško nalogo na temo zmernega in odgovornega uživanja vina. Vanesa se je odločila posneti kar kratek film, pri snemanju pa ji je pomagal mlajši kolega s fakultete. V finalnem delu so tekmovalci poleg določanja karakteristik vina morali povedati še, kako bi ga postregli in h katerim jedem bi ga priporočili.

Pri Vanesi doma imajo trto, pridelajo nekaj tudi nekaj vina in tako se je odločila, da si bo kariero ustvarila kar v tej panogi. Strast do vinogradništva in vinarstva si želi unovčiti tudi kot podjetnica. Poslovnih idej ima veliko, zagona in motivacije pa ji prav tako ne manjka.

Vir: m.delo.si