Umetna inteligenca in zdravstveni podatki

Na Inštitutu za računalništvo UM FERI v sklopu predavanj strokovnjakov iz gospodarstva v četrtek, 6. junija 2019, ob 10. uri v A-302 pri predmetu Umetna inteligenca (2. letnik R-IT UN), organizirajo predavanje dr. Emila Plesnika iz podjetja »Better by Marand« z naslovom »Umetna inteligenca in zdravstveni podatki«. Vstop prost.

Simulacije in analiza strukturiranih kliničnih podatkov, ki jih poganjajo pristopi umetne inteligence, prinašajo dodatna prizadevanja in dosežke pri inovacijah zdravljenja, odkrivanju zdravil, personalizirani medicini in optimizaciji nege.

V podjetju Better by Marand so s produktom Better Platform zavezani pomagati, da dosežejo za bolnike zapisovanje in dostopnost podatkov. Njihova prizadevanja so usmerjena tudi v iskanje boljše uporabe podatkov z najsodobnejšimi rešitvami umetne inteligence. Predstavitev bo prikazala nabor aktivnosti v našem razvojnem oddelku, ki so bile usmerjene k temu cilju, in na praktičnem primeru demonstrirala postopek zaznavanja kliničnih entitet iz govornih podatkov.

Vir: feri.um.si