Univerza v Mariboru je sodelovala v akciji V službo brez avtomobila

Skrb za trajnostni razvoj je del poslanstva Univerze v Mariboru, ki je med 3. in 14. septembrom 2018 sodelovala v akciji »V službo brez avtomobila«.

S sodelovanjem v navedeni akciji, ki je potekala na območju Mestne občine Maribor, je želela Univerza v Mariboru spodbuditi zaposlene k drugačnemu, bolj trajnostnemu načinu prihoda v službo peš, s kolesom oziroma z javnim prevoznim sredstvom. Sodelovanje v akciji »V službo brez avtomobila« je pripomoglo k zmanjšanju obremenitve motornega prometa na naše okolje in zdravje.

K sodelovanju v akciji »V službo brez avtomobila« je pristopilo 35 udeležencev. Univerza v Mariboru je ponosna na svoje zaposlene, saj je 35 sodelujočih v zgolj desetih dneh akcije skupaj opravilo skoraj 3000 kilometrov poti v službo brez avtomobila. Največ sodelujočih (12 ljudi od 35) je zaposlenih na rektoratu. Največje število trajnostnih kilometrov so opravili zaposleni na FGPA UM, rektoratu in na FZV UM.

Mestna občina Maribor je bila v sodelovanju z nevladnimi organizacijami organizator aktivnosti »V službo brez avtomobila«, ki pomeni spodbujanje in promocijo hoje, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa.

Akcija »V službo brez avtomobila« je ob letošnjem Evropskem tednu mobilnosti potekala v sklopu projekta »Skupaj spreminjamo prometne navade«, katerega aktivnosti potekajo v okviru Sklada za podnebne spremembe, ki jih sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor RS in podpira Ministrstvo za zdravje RS v okviru prizadevanj »Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano«.

Vir: um.si