Univerza v Mariboru na »Stičišču znanosti in gospodarstva« na letošnjem 52. MOS v Celju

Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, ki bo v Celju od 10. do 15. septembra 2019, se bodo skupno, že četrtič, na »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, predstavile poglavitne raziskovalne inštitucije v Sloveniji.

Svoje delo in znanstvena dogajanja bo predstavljalo tudi pet članic Univerze v Mariboru, in sicer: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Pedagoška fakulteta, Fakulteta za energetiko, Ekonomsko – poslovna fakulteta in Fakulteta za strojništvo.

Poudarek bo letos na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicih in sodobnih izobraževalnih programih. Letošnje stičišče bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij ter vesoljskih tehnologij. »Stičišče« bo tako predstavljalo priložnost za promocijo slovenske znanosti, predvsem pa tudi priložnost za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero.

Lani so v okviru »Stičišča znanosti in gospodarstva«, največ inovacij predstavili Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Kemijski inštitut iz Ljubljane, Institut Jožef Stefan, Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani.

Vir: um.si