Univerza v Mariboru sodeluje v akciji V službo brez avtomobila

Univerza v Mariboru sodeluje v akciji »V službo brez avtomobila«, ki poteka med 3. in 14. septembrom 2018 na območju Mestne občine Maribor. S sodelovanjem v navedeni akciji želi Univerza v Mariboru spodbujati zaposlene k drugačnemu, bolj trajnostnemu načinu prihoda v službo peš, s kolesom oziroma z javnim prevoznim sredstvom. Akcija pripomore k zmanjšanju obremenitve motornega prometa na okolje in zdravje.

Mestna občina Maribor je v sodelovanju z nevladnimi organizacijami organizator aktivnosti »V službo brez avtomobila«, ki pomeni spodbujanje in promocijo hoje, kolesarjenja in uporabe javnega potniškega prometa. Ob zaključku akcije bo Mestna občina Maribor kot promotorka trajnostne mobilnosti najboljše nagradila na zaključni prireditvi, ki bo potekala 21. septembra 2018 ob 16. uri na Trgu svobode.

Akcija »V službo brez avtomobila« ob letošnjem Evropskem tednu mobilnosti poteka v sklopu projekta »Skupaj spreminjamo prometne navade«, katerega aktivnosti potekajo v okviru Sklada za podnebne spremembe, ki jih sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor RS in podpira Ministrstvo za zdravje RS v okviru prizadevanj »Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano«.

Vir: um.si