Универзитетот од Марибор ве поканува на практикумот „Работа за странските студенти во Република Словенија“

Во четврток, на 12-ти март 2020 година, во 16:00 часот на универзитетот во Марибор (Сломшков трг, 15, Марибор, салата на Борис Подрец) ќе се одржи практикум од еден час, посветен на работата за странските студенти во Република Словенија. Водител на овој практикум ќе биде педагогот, консултант за прашања поврзани со кариерата (ŠS d.o.o.) Маруш Горшак.

Содржина на предавањата:

  1. што е тоа работа за студенти и како таа е организирана?
  2. кој во Република Словенија може да работи како студент?
  3. каде може да се регистрирате?
  4. што треба за регистрација?
  5. како студентите да си најдат работа?
  6. исплата на плата
  7. даночење на приходите
  8. практични примери.

Регистрацијата за учество на практикумот е отворена до 12-ти март 2020 година.

Подетално за овој практикум

Извор: kc.um.si