Универзитетот од Марибор ве поканува на предавањето „Настанокот и еволуцијата на животот во вселената“

Универзитетот од Марибор и Универзитетското здружение на професори од Марибор ги покануваат сите заинтересирани на предавањето „Настанокот и еволуцијата на животот во вселената“. Предавањето ќе го одржи професор доктор Митја Славинец.

Настанот ќе се одржи во четврток, на 30-ти јануари 2020 година, во 13:00 часот во Глазерјевата сала при Универаитетската библиотека во Марибор, Госпејна улица, 10. Влезот на овој настан е слободен.

Извор: um.si