Универзитетот од Марибора ве поканува на практикум, посветен на подготовката на сопствена презентација

Во вторник, на 21-ви јануари 2020 година, во 12:30 часот на универзитетот во Марибор (Марибор, Корошка цеста, 160, предавална 1.51) ќе се одржи практикум, посветен на прашањата за подготовка на сопствена презентација. Предавањето од час и половина ќе го одржи консултантот од Кариерниот центар при универзитетот од Марибор Вера Брачич.

Содржина на практикумот:

  1. теми, неопходни за вклучување на сопствената презентација
  2. презентација пред работодавачот на саемот за отворени работни места
  3. пишување на резиме и пропратно писмо
  4. сопствена презентација во текот на интервјуто
  5. имиџ на Интернет; иновациски форми на презентација (видео, презентациски пост-визитка)
  6. персонална презентација на виртуелниот саем за отворени работни места

Регистрацијата за учество на практикумот е отворена до 20-ти јануари 2020 година.

Подетално за практикумот

Извор: kc.um.si