Универзитетот од Нова Горица ве поканува на предавање во рамките на циклусот „Ноќи на науката“

Во рамките на традиционалниот циклус „Ноќи на науката“, универзитетот од Нова Горица ве поканува на предавањето на професорот Џиацинто Сколе (CNR NANOTEC – Институт за нанотехнологија, Италија) на темата „Оцена на исклучително реткото дегенеративно заболување на мозокот“ Модератор на настанот ќе биде проректорот за наука и уметност од универзитетот од Нова Горица професор доктор Гвидо Братина. Работен јазик е англискиот.

Настанот ќе се одржи во среда, 16-ти октомври 2019 година, во 19:00 часот во куќата на Лантиери во Випава. По завршувањето на предавањето ќе се одржи беседа со предавачот.  

Извор: ung.si