Универзитетот во Нова Горица Ве поканува на предавање во рамките на циклусот «Научни вечери»

Во четвток, 7 март 2019 година, во 19:00 часот во просториите на универзитетот во Нова Горица во куќата на Лантиери во Випава во рамките на  циклусот «Научни вечери» се одржа предавање на проф. д-р Џулија МекЕнри (NASA’s Goddard Space Flight Center – Центар за космички летови по име Годард) на тема: «Сателитот Fermi: поглед на екстремните услови во космосот». Предавањето ќе се одржи на англиски јазик.

По завршувањето на предавањето, ќе се одржи разговор со професорката. Модератор – доцент д-р Габриела Захаријаш.

Извор: ung.si