Univerzo v Novi Gorici je obiskal veleposlanik Japonske

V ponedeljek, 17. decembra 2018, je Univerzo v Novi Gorici obiskal veleposlanik Japonske v Sloveniji, Nj. Eksc. Masaharu Yoshida. Poleg veleposlanika se je vljudnostnega obiska udeležil tudi vodja oddelka za gospodarsko-politične zadeve Yoshiaki Makino.

Gosta so v prostorih Univerze v Novi Gorici v dvorcu Lanthieri sprejeli rektor Univerze v Novi Gorici prof. dr. Danilo Zavrtanik, prorektor za raziskave in umetnost prof. dr. Gvido Bratina in dekan Fakultete za naravoslovje in vodja Centra za raziskave atmosfere prof. dr. Samo Stanič.

Po uvodni predstavitvi pedagoške in raziskovalne dejavnosti Univerze v Novi Gorici smo veleposlaniku predstavili sodelovanja, ki jih ima Univerza z japonskimi akademskimi in raziskovalnimi institucijami. Obenem so potekali tudi pogovori o možnostih nadaljnjega sodelovanja, tudi na področju prenosa znanja iz akademskega okolja v prakso.

Veleposlanik je obisk zaključil z ogledom Centra za raziskave vina, ki ima svoje prostore v dvorcu Lanthieri ter obiskom Centra za raziskava atmosfere, Laboratorija za fiziko organskih snovi, Laboratorija za raziskave materialov in Laboratorija za kvantno optiko, ki se nahajajo v prostorih Univerze v Ajdovščini.

Viri: ung.si, facebook.com