Univerzo v Novi Gorici je obliskala veleposlanica Francoske republike v Sloveniji

V okviru 1. mednarodnega VITI-ENO dneva Univerze v Novi Gorici (Francosko – slovenskega enološkega dneva) jo je obiskala veleposlanica Francoske republike v Sloveniji Nje. eksc. gospa Marion Paradas, ki jo je sprejel prorektor za raziskave in umetnost Univerze v Novi Gorici prof. dr. Gvido Bratina. Francoska veleposlanica je pozdravila udeležencev 1. mednarodnega VITI-ENO dneva Univerze v Novi Gorici (IVED 2017).

CRV – Center za raziskave vina / WRC Wine Research Centre in VŠVV-Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerza v Novi Gorici sta organizirala IVED dogodek z namenom izboljšanja prenosa znanj s področij vinogradništva in vinarstva med znanstveniki, strokovnjaki in pridelovalci v Sloveniji in širše.

Prva izvedba IVED dogodka, s podnaslovom Francosko-slovenski enološki dan, je dala poseben poudarek partnerstvu Slovenije s Francijo. Na dogodek smo kot ključne predavatelje povabili štiri svetovno priznane francoske raziskovalce iz Univerz v Bordeaux-u in Montpellier-u. S svojimi prispevki so sodelovali tudi slovenski ter francoski strokovnjaki, delujoči v Sloveniji. Predavanja so temeljila na močnih znanstvenih dognanjih, a so bila slušateljem predstavljena na poljuden način z namenom, da so sporočila ustrezno in zapomnljivo dosegla celotno občinstvo.

Vir: facebook.com