Uspešen zaključek delavnice »Internet stvari v domačem okolju, pametnih mestih in vesolju«

V četrtek, 4. aprila 2019, s podelitvijo potrdil o sodelovanju dijakom so na UM FERI tudi uradno zaključili z delavnico »Internet stvari v domačem okolju, pametnih mestih in vesolju«.

Delavnica se je izvedla v okviru projekta RaST (Razvojno središče talentov), ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Delavnice so se udeležili izbrani nadarjeni dijaki iz regije Vzhodna Slovenija, natančneje z II. gimnazije Maribor, s Srednje šole Slovenska Bistrica in Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Pri izvajanju delavnice so pod vodstvom mentorice Lucije Brezočnik sodelovali trije inštituti – Inštitut za informatiko, Inštitut za avtomatiko in Inštitut za elektroniko in telekomunikacije (Domen Verber, Aleš Čep, Bojan Hadjar, Milan Rotovnik, Nenad Muškinja, Iztok Kramberger, Sašo Karakatič in Grega Vrbančič).

Dijaki so pridobili osnovna znanja s področja interneta stvari, uporabe senzorjev in aktuatorjev, različnih načinov brezžične komunikacije med napravami, računanja v oblaku in komunikacije z njim, pametnega doma in pametnih mest ter sestavljanja in daljinskega nadzora mobilne platforme.

Vir: feri.um.si