Uvodno srečanje v sklopu Interreg Alpine Space projekta »SmartVillages«

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je bila v aprilu 2018 uspešna pri pridobitvi Interreg Alpine Space projekta »SmartVillages – Smart digital transformation of villages in the Alpine Space«. V ponedeljek in torek, 11. in 12. junija 2018, je na fakulteti potekal uradni Kick Off Meeting oz. uvodno srečanje, na katerem je bila prisotna večina predstavnikov partnerskih institucij.

Projekt je prijavljen v sodelovanju z 12 partnerji iz šestih držav Alpske regije in uradno poteka od aprila 2018 do marca 2021. Sofinanciranje projekta poteka s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj (European Regional Development Fund). Projekt je osredotočen na pripravo koncepta pametne digitalne transformacije vasi v Alpskem prostoru, ki bo lokalnim prebivalcem izboljšala kakovost življenja.

Nosilni partner projekta na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM je Inštitut za informatiko, pod koordinatorstvom dr. Muhameda Turkanovića.

Med partnerji projekta so:

  1. Univerza v Ljubljani,
  2. Schweizerische Arbeitsgemeinschaft für die Berggebiete SAB (CH),
  3. Tiroler, Zukunftsstiftung (AT),
  4. ADRETS – Association pour le Développement en REseau des Territoires et des Services (FR),
  5. Poliedra – Centro di servizio e consulenza del Politecnico di Milano su pianificazione ambientale e territoriale (IT) idr.

Vir: um.si