V Harkovu je potekal seminar 2TM “Izobraževanje v Sloveniji: vaša pot do Evrope!”

V soboto, 3. novembra, je podjetje 2TM organiziralo seminar z naslovom “Izobraževanje v Sloveniji: vaša pot do Evrope!”

Photo: by 2TM d.o.o.

Tekom prireditve so zaposleni ukrajinske izpostave podjetja 2TM gostom predstavili prednosti pridobivanja izobrazbe v Sloveniji, izobraževalni sistem v slovenskih izobraževalnih ustanovah, delovne priložnosti v študijskem procesu in možnosti zaposlitve po diplomi. Predstavniki 2TM so udeležence seminarja seznanili tudi z značilnostmi vpisnih postopkov in paketov storitev za prijavo kandidatov na univerze in višje šole v Sloveniji. Med seminarjem so gostje lahko opravili teste poklicnega usmerjanja za boljše razumevanje njihovih poklicnih nagnjenj, želja in priložnosti, kar jim lahko koristi pri izbiri študijskega programa ozirom usmeritve.

Zaposleni 2TM so odgovarjali tudi na vprašanja obiskovalcev. Udeleženci seminarja je še posebej zanimalo, kako se čim hitreje in enostavneje naučiti slovenskega jezika, kako kot tuj študent zaživeti v študentskem domu in kakšni so življenjski stroški, kakšne so zaposlitvene možnosti za študente in diplomante slovenskih univerz tako v Sloveniji kot v drugih evropskih državah.

Naj vas spomnimo, da se je 8. novembra v Harkovu začel letni izobraževalni sejem “Izobraževanje v Slobožanščini in študij v tujini”, kjer sodeluje tudi 2TM. Dogodek poteka tri dni in sicer na naslovu: avenija Petro Grigorenko 2, Palača športa, Harkov, Ukrajina. Sejemski odpiralni čas: 8. in 9. novembra od 10.00 do 17.00, 10. novembra pa od 10.00 do 14.00.