V Harkovu je potekal seminar posvečen izobraževanju v Sloveniji

V soboto, 6. oktobra 2018, je v Harkovu je potekal seminar podjetja 2TM na temo »Izobraževanje v Sloveniji. Pomen kakovostnega izobraževanja in zakaj Slovenija«. Nabor obiskovalcev seminarja se je izkazal za zelo pestrega: prevladovali so študenti, ki se zanimajo za nadaljevanje izobraževanja v Sloveniji na  magistrski ravni, prišli so maturanti in njihovi starši, pa tudi strokovnjaki z diplomami, ki želijo pridobiti še novo izobrazbo za zaposlitev v Evropi.

Photo: by 2TM d.o.o.

Tatiana Sorokina, vodja pisarne v Harkovu 2TM, je občinstvo seznanila z državo (zanimivo je, da nobeden od obiskovalcev še ni bil v Sloveniji), nato pa je podrobneje predstavila prednosti študija v Sloveniji, izobraževalni sistem na univerzah in kasnejše perspektive diplomantov. Predstavnica 2TM je govorila tudi o procesu sprejema na izobraževalne ustanove v Sloveniji in o podpornih storitvah, ki jih podjetje 2TM nudi svojim strankam. Dodatni “bonus” srečanja je bil test poklicne orientacije za tiste, ki svoje poklicne poti še niso uspeli jasno opredelili.

Med dogodkom je strokovnjakinja 2TM odgovarjala na vprašanja študentov, ki so se navezovala zlasti na stroški izobraževanja, iskanja študentskih stanovanj in učenja slovenskega jezika. Slušatelji seminarja so izrazili željo po nadaljnjem seznanjanju s slovenskimi izobraževalnimi ustanovami v okviru prihodnjih srečanj s predstavniki 2TM. Harkovčani so bili še posebej zainteresirani za nabor univerz in učnih načrtov, izkušnje študentov in zaposlitvene priložnosti tako v procesu študija kot po zaključku.

Že v novembru je predviden naslednji dogodek z 2TM, namenjen izobraževanju v Sloveniji – razstava “Slobozhanschina – izobraževanje in študij v tujini”. Datum in kraj dogodka sledita. Spremljajte novice na naši strani!