V petek, 25. maja 2018, se je odvil 11. Študentski festival vin

VŠVV-Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je v petek, 25. maja 2018, v dvorcu Lanthieri organizirala že 11. Študentski festival vin.

Na letošnjem festivalu so lahko obiskovalci poskusili različna bela vina kar devetnajstih študentov iz Slovenije in Hrvaške. Poleg študentov Vinogradništva in vinarstva 1. stopnje so gostili tudi študente Živilstva in Agronomije iz Biotehniška fakulteta Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana in študente strokovnega študija Vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo iz Veleučilište U Požegi iz Hrvaške.

Mladi poznavalci vinogradništva in vinarstva so profesorjem, prijateljem in drugim obiskovalcem predstavljali vina iz domačih kleti, šolska vina in vina priznanih vinarjev ter pred obiskovalci krepili znanja s področja promocije in trženja vina, ki so danes nujna za uspešen nastop na trgu. Obiskovalci so lahko poskusili tudi vina Univerze v Novi Gorici in sicer Univerzitetno Rdeče, Univerzitetni Zelen in Rektorjev izbor.

Študentke in študentje so se na festival dobro pripravili, tako, da obiskovalci niso imeli lahkega dela pri izboru tistega, ki jih je najbolj prepričal z znanjem in predstavitvijo vin. Največ glasov je prejel študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani David Mlakar s predstavitvijo vin Mlakar, sledila je domačinka Margareta Lavrenčič (Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici), ki je predstavljala Vina Benčina / Benčina Wines, tretje mesto pa je zasedla Snežana Prijić iz Veleučilišta Požega, ki je predstavljala šolska vina in vina, ki jih je sama pridelala v času študija.

Viri: facebook.com, primorske.si