V Sankt Peterburgu je potekal seminar 2TM “Izobraževanje v Sloveniji – pristopi na pravi način!”

V sredo, 17. oktobra, je v knjižnici “Na Stremyannoy”, v Sankt Peterburgu, potekal seminar podjetja 2TM, “Izobraževanje v Sloveniji – pristopi na pravi način!”. Namen tega seminarja je bil seznaniti bodoče študente in njihove starše s prednostmi študija v Evropi, še posebej v Sloveniji.


Photo: by 2TM d.o.o.

Vodja predstavništva 2TM v Sankt Peterburgu, Ksenia Balashova, je udeležencem srečanja predstavila nekaj značilnosti, po katerih slovi Slovenija in  argumente zaradi katerih mnogi starši z lahkim srcem svoje otroke pošljejo na študij prav tja.  Udeleženci so prejeli informacije o tem, kako postati študent evropske izobraževalne ustanove brez sprejemnih izpitov in pridobiti izobrazbo, ki bo omogočala dober zaslužek. Poleg tega so udeležencem dogodka predstavili vrsto priljubljenih študijskih usmeritev slovenskih univerz, visokih in višjih šol ter časovnice in značilnostih sprejemnih postopkov 2019/2020.


Photo: by 2TM d.o.o.

»Seznam udeležencev je bil pester: med našimi obiskovalci so bili dijaki maturanti, ki so jih spremljali starši, pa tudi študenti, ki želijo študirati na magistrskem študiju v Sloveniji. Prišli so tudi starši, ki so se seminarja udeležili sami, brez otrok, da bi dobili primarne informacije. Naše potencialne stranke se zanimajo tako za študij na univerzah kot na višjih šolah v Sloveniji,« je povedala Ksenia Balashova.


Photo: by 2TM d.o.o.

Predstavnica 2TM je dodala, da je med prisotnimi največ zanimanja veljalo študijskim programom s področja humanistike, gradbeništva, turizma, oblikovanja, vinogradništva, ekonomije in  kemijske tehnologije. Na seminarju so obiskovalce informirali o poteku izbora konkretnega študijskega programa in lahko pa so dobili tudi odgovore na vprašanja o študiju, delu in življenju v Sloveniji.

Predstavniki podjetja nameravajo redno izvajati podobna srečanja v živo. Poleg tega lahko vsakdo dobi nasvete o usposabljanju v Sloveniji neposredno v pisarni podjetja 2TM ali prek posebnega obrazca na spletni strani.

S prihajajočimi 2TM dogodki se lahko seznanite tukaj.