V Sankt Peterburgu se je končal seminar 2TM, posvečen značilnostim prvega prijavnega roka 2019/2020

V ponedeljek, 4. februarja, je v peterburški knjižnici »Na Stremjannoj« potekal seminar 2TM »Izobraževanje v Sloveniji: sprejmi pravo odločitev!«. Kot je razvidno že iz naslova, so glavna tema dogodka bile posebnosti prvega prijavnega roka 2019/2020. Seminar je vodila Ksenia Balashova, vodja ruskega predstavništva podjetja 2TM v Sankt Peterburgu.

Med ključnimi točkami seminarja so bili predstavljeni roki za oddajo prijav za vpis, število mest za tujce v programih vodilnih visokošolskih zavodov, značilnosti razpisa in koraki, ki jih mora narediti kandidat v kolikor mu prijave ni uspelo oddati v prvem roku. Veseli nas, da so se seminarja udeležili tako tisti, ki so za 2TM slišali prvič, kot tudi tisti, s katerimi smo se spoznali že na preteklih dogodkih. To kaže na resno zanimanje ljudi za izobraževanje v Sloveniji, izbira strokovnjaka na področju izobraževanja v Sloveniji pa na njihov pravi pristop k tej zelo pomembni zadevi.

»Med odgovarjanjem na številna vprašanja obiskovalcev smo govorili o tem kako se tuji študenti adaptirajo v Sloveniji; v kakšnih pogojih živijo in kakšne študentske ugodnosti  uporabljajo; kako težko se je učiti slovenskega jezika in kako hitro se lahko opravi izpit iz znanja jezika; ali je preprosto dobiti službo v stroki in podobno«, – je povedala Ksenija Balashova. Dodala je, da je tokrat med udeleženci seminarja bilo več tistih, ki se zanimajo za magisterij kot tistih, ki se zanimajo za dodiplomski študij.

»Vedno smo zelo veseli, ko mladi ljudje zavestno pristopajo k nadaljevanju svojega izobraževanja po dodiplomskem študiju in za pridobitev ožje specializacije izbirajo slovenske visokošolske zavode«, – je poudarila predstavnica 2TM.

Naj vas še enkrat opomnimo, da se 12. februarja v visokošolskih zavodih in višjih šolah v Sloveniji začne prvi vpisni rok. Vpis v prvem roku vam bo zagotovil najširšo izbiro šolskih programov in dovolj dodatnega časa, potrebnega za sestavo paketa dokumentov.

Za dodatne informacije o postopku vpisa na slovenske izobraževalne ustanove pokličite naše menedžerje ali preko povezave na spletni strani pošljite prošnjo za svetovanje.