V Sloveniji se je začel prvi vpisni rok

Tu je februar, kar pomeni, da se je v slovenskih izobraževalnih ustanovah začel prvi vpisni rok. Tisti, ki so že izbrali študijsko smer, imajo vse možnosti za uspešen vpis.

Prvi rok je dober, ker so v tem času prosta še vsa mesta. Vsak bodoči študent  ima možnost, da se vpiše, kamor želi.

V Harkovu je v začetku meseca potekal seminar »Višje in srednje strokovno izobraževanje v Sloveniji. Posebnosti prijavnega postopka “.

V konferenčno dvorano računalniške šole Hillel so prišli dijaki in njihovi starši. Zavedajoč se pomembnosti evropskega izobraževanja, so pozorno prisluhnili zaposlenim 2TM in zastavljali vprašanja. Predvsem standardna: kam lahko grejo na izmenjave, ali se je preprosto naučiti slovenščine, kako priti v Slovenijo. Prav tako je starše zanimalo kako je z možnostjo pridobitve individualnega urnika za športnike in ali je med počitnicami možen ogled univerz dijaških in študnetskih domov. .

Takšna vprašanja jasno kažejo, da se udeleženci niso prišli le pogostiti s kavo in piškoti. Pripravljeni so vložiti v prihodnost svojega otroka, v njegovo perspektivo in priložnost, da doseže tisto, kar si resnično želi.

© 2TM d.o.o.