V Slovenj Gradcu bodo gradili nov šolski center, vreden 11 milijonov evrov

V četrtek, 10. maja 2018, v Slovenj Gradcu so odkrili temeljni kamen za naložbo v nove prostore Šolskega centra Slovenj Gradec, ocenjeno na 11,6 milijona evrov. Skupno bo šolski center pridobil več kot 8.400 kvadratnih metrov novih površin.

To je ena največjih naložb na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja, z njo pa želijo spodbuditi poklicno izobraževanje, je dejala ministrica Maja Makovec Brenčič, ki opravlja tekoče posle. S projektom nameravajo spodbujati poklicno izobraževanje in dopolnjevanje trga dela predvsem v deficitarnih poklicih.

Za naložbo in gradnjo je predvideno postopno financiranje iz proračuna do leta 2022. V tekočem šolskem letu ima šolski center 1.200 vpisanih dijakov v vseh izobraževanih programih.

Gradnja, katere začetek je predviden v drugi polovici leta, bo razdeljena v dve fazi, in sicer telovadnica in lesarska delavnica v prvi fazi in stavba šole v drugi fazi.

Maja Makovec Brenčič se je udeležila tudi slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna za gradnjo športne dvorane pri osnovni šoli v Mislinji, ki so jo poimenovali Center za zdravje in šport Mislinja. Naložba je vredna 2,9 milijona evrov, Občina Mislinja pa je zanjo prejela 448.000 evrov sredstev na razpisu šolskega ministrstva, nekaj več kot en milijon evrov pa tudi od Eko sklada.

Vir: rtvslo.si