V Športnem parku Študentskih domov UM z novimi zunanjimi vadbenimi površinami

V Študentskih domovih Univerze v Mariboru so odprli nove vadbene površine s »Street workout« opremo. Na ta način bodo stanovalcem študentskih domov in ostalim študentom Univerze v Mariboru omogočili še aktivnejše preživljanje prostega časa in jih hkrati spodbujali k pozitivnemu odnosu do zdravega načina življenja. Športni park Študentskih domov je tako bogatejši za 155 m2 površine, kjer se po novem nahaja letvenik, drog, slackline, telovadna klop za izvajanje trebušnjakov, opremljen pa je tudi z nekaterimi napravami, ki so prilagojene za vadbo gibalno oviranih oseb. Vrednost celotne investicije je 37.966,72 evrov evrov, od tega je sofinanciranje Fundacije za šport v vrednosti 11.273,00 evrov.

New simulators at the University of Maribor»Na Univerzi v Mariboru skrbimo za univerzitetno infrastrukturo tako da študentom, profesorjem in raziskovalcem ponudimo čim boljše pogoje za delo. Prenavljamo tudi študentske domove, da bodo imeli naši študenti kvalitetne pogoje za študij in prosti čas. Vesel sem, da smo danes tukaj v Študentskih domovih in s pomočjo Fundacije za šport, odpiramo nove vadbene površine fitnesa na prostem. Študentom Univerze v Mariboru bomo tako omogočili, da svoj prosti čas združijo z zdravim načinom življenja, ki se odraža v splošnem dobrem počutju in posledično boljši pripravljenosti za opravljanje študijskih obveznosti«, je povedal rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.

V študentskih domovih so že v letu 2015 postavili atraktiven sklop fitnes naprav in zunanje opreme v fitnesu na prostem. »Velik odziv stanovalcev študentskih domov, študentov Univerze v Mariboru in ostalih zainteresiranih občanov mesta Maribor nas je vzpodbudil, da smo fitnes razširili z novo vadbeno površino in jo opremili tudi z nekaterimi napravami, ki so prilagojene za vadbo gibalno oviranih oseb«, je ob tem poudarila direktorica Študentskih domov UM Lidija Divjak Mirnik.

Источник: um.si