V Študentskem domu Ljubljana se skoraj 7.500 študentov počuti kot doma

Študentski dom Ljubljana zagotavlja kakovostno bivanje in nudi prostočasne dejavnosti na področju kulture in športa, poglablja raven medsebojnih odnosov, posameznika nauči medsebojnega sožitja in v vsakem pogledu mladim odpira vrata v svet. ŠDL je odprt za različnost, a se zaveda enotnega cilja vseh študentov: dokončati želen študij. Bivanje v ŠDL ne predstavlja zgolj bivanja, saj lahko stanovalci ŠDL prosti čas izkoristijo za druženje v klubskih sobah, na površinah za družabne športe, v fitnesu in zunanjih vadbiščih. Kulturnikom in glasbenim navdušencem omogočajo uporabo glasbene sobe z izvrstno akustiko, sobe za glasbene nastope in kulturne prireditve. Niso pozabili niti na ekološko osveščanje, prav tako pa nudijo površine za skupnostne vrtove, kjer imajo študentje možnost, da si sami pridelajo hrano in začimbe. Za vse, ki jim pridelava hrane ni tako blizu, pa je na voljo restavracija Rožna Kuh’na, ki ponuja pestre, zdrave in uravnotežene obroke.

Novo vseljenim študentom želijo olajšati prelomnico v življenju, ki jo prinaša delna ali celostna osamosvojitev. Stremijo k medsebojnemu sodelovanju, spoštujejo pravice do (so)bivanja, medsebojnega sočutja, sooblikujejo kakovostno bivalno kulturo in gradijo medsebojne odnose, s svetovanjem pa so študentom vedno na voljo in so odprti za različnost.

Pridobivanje pozitivne izkušnje lahko stanovalcem omogočajo v 29 domovih, kjer so vsakemu zagotovljeni optimalni pogoji za študij in raznovrstne obštudijske dejavnosti. Ti domovi so razporejeni po različnih lokacijah v Ljubljani v bližini fakultet (Rožna dolina, Bežigrad, Mestni log, Šiška, Center).

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja je 16. avgust 2017.

Prošnja za sprejem in podaljšanje bivanja se odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ portal.evs.gov.si.

Za dodatne informacije so vam na voljo na: (01) 530 6027, (01) 530 6028, pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega doma Ljubljana v rubriki bivanje razpisi – stud-dom-lj.si.

Vir: rtvslo.si