Vabilo na zaključek študentskega projekta »Na lovu za sevniškim krožnikom«

Gre za rezultat študentskega projekta Po kreativni poti do znanja – Na lovu za sevniškim krožnikom: kulinarična dediščina kot gonilo trajnostnega razvoja turizma v občini Sevnica, ki od aprila poteka v Sevnici. Cilj projekta, v katerem sodelujejo študenti Fakultete za turizem Helena Horvat, Marko Ogorelc, Ines Mlakar, Maja Vodišek, Nika Kramžar, Tamara Golavšek in Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru Joži Močivnik in Mihael Medved z mentorjema z omenjenih fakultet doc. dr. Jasno Potočnik Topler (vodja projekta) in izr. prof. dr. Andrejem Liscem ter delovno mentorico Sabino Lokar z Domačije Repovž, je pripraviti sevniški krožnik v več različicah – tudi s spremljavo značilne lokalne pijače, ki ustreza izboru sestavin na krožniku, vse z namenom uvrstiti krožnik v turistično ponudbo in povezati turistične ponudnike.

In kaj je sevniški krožnik? Gre za tipično sevniško jed, pripravljeno iz sevniških sezonskih lokalnih sestavin, ki bi bila v različnih oblikah na voljo pri različnih sevniških ponudnikih. Ko bi si na primer gost zaželel poskusiti kaj tipično sevniškega, bi mu lahko ponudili sevniški krožnik, ki bi se seveda razlikoval glede na letne čase in ponudnike.

Zaključek projekta bo javni dogodek v Sevnici (v restavraciji Hotela Ajdovec), na katerem bodo Sevničanom, obiskovalcem in medijem pokazali in ponudili v okušanje različne oblike sevniškega krožnika. Odvil pa se bo v četrtek, 30. 8. 2018, med 17. in 18. uro, v restavraciji Hotela Ajdovec (Trg svobode 1). Na predstavitev sevniškega krožnika poleg projektne ekipe vabijo KŠTM Sevnica z direktorico Mojco Pernovšek, Občina Sevnica, Domačija Repovž in Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru.

Več o projektu si lahko preberete tukaj: Vabilo Sevniški krožnik.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Vir: ft.um.si